Пожежа в санаторії на Прикарпатті: всі 148 дітей були із Києва і їдуть додому

Пожежа в санаторії на Прикарпатті: всі 148 дітей були із Києва і їдуть додому

Укрінформ
У відпочинковому комплексі в Івано-Франківській області, де 25 вересня сталась пожежа, в оздоровчій поїздці перебували 148 дітей із Києва.

Сьогодні ввечері їх разом із вихователями потягом відправлять додому.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

«24 вересня для 148 дітей Києва департамент молоді та спорту КМДА організував оздоровчу поїздку до дитячого табору, що знаходиться в селі Красноїлля на Івано-Франківщині. Увечері 25 вересня до рятувальників надійшла інформація про пожежу в будівлі відпочинкового комплексу. Усіх дітей і персонал евакуювали з приміщення, а пожежу ліквідували», – ідеться у повідомленні.

Дітей розмістили в найближчому дитячому таборі, де їм організували харчування, а також надали речі першої необхідності.

На місці події працює поліція, яка з’ясовує обставини виникнення пожежі.

На місце також оперативно прибули співробітники департаменту молоді та спорту. Разом із соціальними службами поспілкувалися з дітьми, надали необхідну психологічну підтримку.

Спільно з волонтерами знайшли та забезпечили дітей предметами першої необхідності, зокрема і теплими речами.

Читайте також: На Прикарпатті горів санаторій, де проживали 148 дітей

«Представники департаменту разом з іншими службами роблять все необхідне, щоб максимально допомогти дітям та задовольнити їхні потреби. Також департамент попередньо домовився з адміністрацією комплексу про відшкодування втрачених у пожежі цінних речей», - зазначили в КМДА.

Як поінформували у КМДА, ввечері, 26 вересня, діти разом із вихователями відправляться до Києва потягом, і вже завтра зранку, 27 вересня, повернуться додому.

Для тих дітей, яких батьки не зможуть особисто забрати з вокзалу, департамент забезпечить розвезення від вокзалу до районів їхнього проживання.

У департаменті наголосили, що діти, які перебували на оздоровленні в даному таборі, не втрачають своєї можливості на безкоштовну путівку на оздоровлення цьогоріч. Вони можуть подавати свої документи на наступні зміни.

Як повідомляв Укрінформ, на Прикарпатті, у селі Красноїлля Івано-Франківської області, рятувальники ліквідували пожежу у відпочинковому комплексі. Вогонь охопив майже 750 кв м дерев’яної будівлі.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-