Столична влада заявила, що не дозволить забудувати Микільську Слобідку

Столична влада заявила, що не дозволить забудувати Микільську Слобідку

Укрінформ
Влада Києва не дозволить забудувати виставлені на продаж ділянки на Микільській Слобідці.

Про це Київська міська державна адміністрація заявила у Телеграмі, передає Укрінформ.

Як нагадали в КМДА, у 2020-2021 роках Київська міська рада проголосувала за створення парку "Микільська Слобідка", прийнявши для цього рішення про викуп трьох ділянок площею понад шість гектарів.

На той час власник земель – акціонерне товариство "Ощадбанк" – своєї згоди не дав. Нині ж виставив згадані ділянки на продаж.

"Департамент земельних ресурсів звертає увагу потенційних інвесторів – цю територію можливо буде використовувати тільки як зелену зону. Місто готове сприяти в її облаштуванні та буде захищати інтереси громади", – наголосили в держадміністрації.

Читайте також: МКІП надаватиме дозволи на будівельні роботи в історичних ареалах Києва

Зазначається, що за дорученням мера столиці Віталія Кличка на розгляд Київради поданий проєкт рішення про надання ділянкам на Микільській Слобідці статусу скверу.

Як повідомлялося, Микільська Слобідка – це історична місцевість на лівому березі Києва.

Днями з'явилася інформація, що три земельні ділянки площею понад 6,3 га на Микільській Слобідці виставлені на продаж через електронний аукціон OpenMarket. Їхнім цільовим призначенням там вказано "Для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови".

Раніше згадані земельні ділянки перебували у власності будівельної компанії, що планувала звести на них житловий комплекс. Збудувати тоді вдалося лише два багатоповерхові будинки. У 2016 році ці землі перейшли у власність Ощадбанку, який забрав їх у забудовника за борги.

Як повідомлялося, Господарський суд Києва скасував право власності на самочинно збудовані об’єкти, розташовані на земельній ділянці біля Кончі-Заспи вартістю понад 31 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-