У київських школах збільшать кількість годин навчальної програми «Захист України»

У київських школах збільшать кількість годин навчальної програми «Захист України»

Укрінформ
У школах Києва збільшать кількість годин на підготовку старшокласників у межах навчальної програми «Захист України».

Про це під час робочої наради з командувачем підготовки Командування Сухопутних військ України Віктором Ніколюком повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Якісна підготовка молоді допризовного віку з військових, тактичних та медичних дисциплін – це необхідність часу, тому ми у столиці хочемо у стислі терміни разом із військовими підготувати таку програму, яка матиме максимальний ефект і буде фактично частиною великої програми підготовки військових. Окрім того, ми передбачимо і повноцінне фінансування цієї програми, щоб учні 10 та 11 класів вивчали все не тільки в теорії, а й мали практичні заняття, пілотували дрони, використовували симулятори та інші технічні засоби. Зараз наша робоча група, яка складається із представників Департаменту освіти і науки та військових, працює саме над цим питанням, щоб передбачити кошти в бюджеті вже на наступний рік», – наголосив Мондриївський.

Він зауважив, що важливим фактором успіху буде кадрове питання, і звернувся до генерал-майора Ніколюка із пропозицією взяти участь у підборі гідних кадрів, а також їх практичної підготовки для навчання за програмою «Захист України».

Читайте також: У Полтаві відкрили новий військовий ліцей

«Для школярів необхідно підібрати таких викладачів, які будуть стовідсотково моральними авторитетами для дітей і водночас розумітися на тонкощах освітнього процесу та роботі з підлітками. Тільки так навчання з цього предмета буде викликати позитивні емоції та інтерес у молодого покоління. Ми впевнені, що все задумане нам вдасться реалізувати, і вже з нового року 35 тисяч старшокласників відчують ці зміни», – підкреслив Мондриївський.

Наступне засідання робочої групи і обговорення змін до програми призначено на листопад.

Як повідомляв Укрінформ, львівські школярі вчаться керувати дронами на уроках із “Захисту України”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-