У Київбудреконструкції провели обшуки

У Київбудреконструкції провели обшуки

Фото
Укрінформ
Правоохоронці провели обшуки у комунальному підприємстві «Київбудреконструкція» за фактом розкрадання понад 6 млн грн на реконструкції дамб Бортницької станції аерації.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва проведено обшуки у службових приміщеннях комунального підприємства «Дирекція з капітального будівництва та реконструкції «Київбудреконструкція» в межах кримінального провадження за фактом заволодіння бюджетними коштами при проведенні реконструкції Бортницької станції аерації.

Читайте також: Масові обшуки у військкоматах та ВЛК: поліція вилучила понад 10 000 медичних справ

Згідно з матеріалами слідства, комунальним підприємством у березні за результатами проведеного тендеру укладено договір з підприємством на проведення проєктно-вишукувальних робіт по об’єкту «Реконструкція дамб мулових полів № 1 та № 2 Бортницької станції аерації».

Замовником та підрядником визначено вартість вказаної закупівлі в розмірі понад 9, 8 млн грн.

Водночас за результатами проведеної судової будівельно-технічної експертизи встановлено, що вартість робіт завищено на понад 6 млн грн.

У зв’язку з цим, правоохоронці провели обшуки за адресами офісних приміщень комунального підприємства та вилучили оригінали документів щодо проведеної закупівлі, кошториси, акти виконаних робіт та інші документи, які мають значення для розслідування.

Читайте також: У військкоматах та ВЛК низки областей проводять сотні обшуків - є підозри

Кримінальне провадження розслідується за статтею 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення кола усіх причетних до махінацій осіб та притягнення їх до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні в Києві правоохоронці повідомили про підозру підряднику за фактом розкрадання 6,3 млн грн на ремонті доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-