У Києві презентували організацію US-Ukraine Veterans Bridge

У Києві презентували організацію US-Ukraine Veterans Bridge

Фото
Укрінформ
У Києві презентували першу в світі організацію, створену американськими ветеранами для підтримки українських ветеранів, "Американсько-український ветеранський міст (US-Ukraine Veterans Bridge)".

Презентація відбулась у Медіацентрі Україна – Укрінформ за участі американських ветеранів, які приїхали до Києва на запрошення Українського ветеранського фонду Міністерства ветеранів.

Як зауважив у своєму виступі американський ветеран, виконавчий директор Ради Спілок Ветеранів (Union Veteran Council) Вільям Аттіг, повернення з війни до цивільного життя для нього і його колег також було нелегким.

"У нас у США немає ідеальної системи, нам як ветеранам це дуже добре відомо. Я і Ліндсі (Ліндсі Черч (Lindsay Church) — американський ветеран, співзасновник та виконавчий директор Ветеранів меншин Америки (Minority Veterans of America), стратегічний радник Американсько-українського ветеранського мосту. - Ред.) шість ночей спали на сходах Капітолію у Вашингтоні, аби домогтися, щоб необхідне законодавство було ухвалене. Треба об'єднуватися, треба будувати нові програми. Ми маємо бути готовими боротися за себе як за ветеранів. Ми не можемо вирішити всіх проблем, але ми можемо допомогти принести зміни в системі. Ми бачимо, що коли Україна потребує підтримки, можна створити організацію, яка долучить свій досвід, яка буде впроваджувати стільки програм, скільки необхідно, щоб українські ветерани були почуті", - сказав Аттіг.

Він додав, що команда американських ветеранів приїхала до Києва, щоб "слухати, пізнавати щось нове і допомагати".

Американський ветеран, співзасновник Paradox Sports, член Американсько-українського ветеранського мосту Денніс Ді Джей Скелтон своєю чергою зауважив, що члени новоствореної організації не мають стосунку до урядової підтримки.

"Ми ветеранська організація, яка сподівається поширити свою діяльність на глобальному рівні для підтримки ветеранів в Україні, але ми тут працюємо тільки з ветеранами - одні ветерани підтримують інших. І одна з наших цілей - це вибудовувати відносини, засновані на довірі. І це тільки початок. Я сподіваюся, що у наступні 10-20-30 років ми будемо разом зростати", - зазначив Скелтон.

Американсько-український ветеранський міст (US-Ukraine Veterans Bridge) — це коаліція провідних ветеранських організацій США та правозахисників, об’єднаних спільною справою для підтримки ветеранської спільноти України, яке починає розвиватися.

У партнерстві з Українським ветеранським фондом Мінветеранів Міст об’єднує американських та українських ветеранів, керівників і експертів із питань охорони здоров’я ветеранів, пільг, освіти, працевлаштування, реінтеграції та у справах сім’ї/опікунства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-