У столиці оцифрували понад 100 тисяч дерев

У столиці оцифрували понад 100 тисяч дерев

Укрінформ
У Києві станом на 21 серпня оцифрували і внесли до онлайн-мапи дерев понад 107 тисяч зелених насаджень, які перебувають на балансі міста.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

“Створюючи цей ресурс, ми переслідували дві мети. По-перше, провести чітку інвентаризацію і зрозуміти, скільки дерев у столиці, у якому стані вони знаходяться. По-друге, надати громаді дієві інструменти контролю", – зазначив директор департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

Читайте також: Музей історії університету «Острозька академія» оцифрує понад 100 експонатів

За його словами, наповнення онлайн-мапи триває, вона буде оприлюднена, як тільки дозволятиме безпекова ситуація.

Як зауважив Возний, у межах наповнення онлайн-мапи дерев комунальні підприємства управління зелених насаджень Деснянського, Голосіївського та Печерського районів оцифрували всі вуличні насадження та переважну більшість скверів і зараз працюють у парках.

Окрім того, до онлайн-мапи вже додали сім парків у Деснянському та один у Голосіївському районах столиці. Також почали роботи з оцифрування варку Партизанської слави в Дарницькому районі та парку Вічної слави – в Печерському районі Києва.

Читайте також: У Миколаєві оцифрують врятовану від обстрілів колекції музею мариністичного живопису

У КМДА нагадали, що онлайн-мапа міститиме фотографію кожного оцифрованого дерева, інформацію про його місцеперебування (із прив’язкою до точних координат), вид, діаметр стовбура, висоту та стан.

Мапу розробили департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА спільно з КП “ГІОЦ”.

Як повідомляв Укрінформ, за останні два роки у столиці проведено капітальний ремонт у майже 90 парках та скверах, висаджено понад 17 тисяч дерев та близько 145 тисяч кущів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-