У Києві відкрилася фотовиставка про діяльність гуманітарних працівників в Україні

У Києві відкрилася фотовиставка про діяльність гуманітарних працівників в Україні

Фото
Укрінформ
У Києві з нагоди Всесвітнього дня гуманітарної допомоги відкрилася виставка фотографій, яка розповідає про роботу гуманітарних працівників в Україні.

Ініціатором заходу виступила ООН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На фото відображено діяльність гуманітарних організацій, центральних, обласних і місцевих органів влади, волонтерів у постраждалих унаслідок війни громадах, організацій громадянського суспільства, які працюють для того, що мільйони постраждалих від війни отримували вкрай необхідну допомогу.

Читайте також: У Таллінні з нагоди Дня Незалежності України відбудеться фотовиставка «Культура проти війни»

“Щодня відбуваються атаки, які вбивають українців. Праця гуманітарних працівників, місцевих волонтерів, міжнародних організацій триває на тлі цих атак”, — сказала постійний гуманітарний координатор ООН в Україні Деніз Браун.

У Києві відкрилася фотовиставка до Всесвітнього дня гуманітарної допомоги / Фото: Кирило Чуботін. Укрінформ

Вона подякувала авторам робіт, серед яких здебільшого українські фотографи, зауваживши, що ці знімки дають змогу "зазирнути у світ надання гуманітарної допомоги в Україні".

Браун також згадала про тих, хто загинув у 2022-2023 роках. Зокрема, вона нагадала про випадок із загибеллю у Херсоні внаслідок обстрілу молодого лікаря у його перший робочий день.

Своєю чергою віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук подякувала усім гуманітарним працівникам. "Ми з вами пліч-о-пліч разом з 24 лютого (2022 року - ред.) допомагаємо, рятуємо, обігріваємо, обнімаємо, цілуємо і даємо надію. Поки ми тут, багато гуманітарних операцій у ці хвилини на лінії фронту рятують дітей, жінок, людей старшого віку. Я за це щиро дякую”, — зазначила урядовець.

Читайте також: У Києві організували фотовиставку спортсменів з інвалідністю

Щороку 19 серпня з ініціативи ООН відзначається Всесвітній день гуманітарної допомоги. Цього дня 2003 року біля офісу ООН в Багдаді (Ірак) стався теракт - вибухнула вантажівка. Трагедія забрала життя 22 осіб, у тому числі Верховного комісара ООН з прав людини Сержіу Вієйри де Меллу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-