У столичній поліції пояснили, чому перекрили входи до Нижньої лаври

У столичній поліції пояснили, чому перекрили входи до Нижньої лаври

Ексклюзив
Укрінформ
Перекриття поліцією Києва входів до Нижньої лаври пов’язано із розпорядженням, яке було видано керівництвом заповідника «Києво-Печерська лавра» щодо припинення доступу на його територію всім особам, окрім ченців.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила речниця Печерського управління поліції ГУНП у м. Києві Оксана Тищенко.

«Там відсьогодні є розпорядження (від керівництва заповідника – ред.), що на територію (Нижньої лаври – ред.) можуть заходити лише священники, ченці та персонал, що обслуговує. Просто правоохоронці посилили заходи безпеки і забезпечили пропускний режим та правопорядок. Наразі ситуація біля Лаври – спокійна», - зазначила вона.

Читайте також: У Києво-Печерській лаврі обмежили доступ відвідувачів

Пресофіцер Печерського райуправління поінформувала, що у п’ятницю на території лаври ніяких сутичок і правопорушень зафіксовано не було, затриманих немає.

Як повідомлялося, в. о. директора Генерального директора Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» Максим Остапенко розповів, що є розуміння того, що багато об'єктів, які передавалися монастирю, почали використовувати не за призначенням.

Національний заповідник “Києво-Печерська лавра” / Фото: Євген Котенко. Укрінформ

За його словами, там почали з'являтися юридичні та фізичні особи, і частина об'єктів зайняті не працівниками монастиря, а невідомими особами, які не представляються і заважають роботі заповідника.

Читайте також: Суд зобов'язав монастир УПЦ МП повернути заповіднику майно Нижньої лаври

Остапенко зазначив, що через такі численні перешкоди керівництво заповідника звернулося до правоохоронців і поки що припинило доступ всім особам, крім ченців, на територію Нижньої лаври, щоб з'ясувати, що за особи там перебувають, на яких підставах і які дії треба зробити спільно з правоохоронцями, аби вони звільнили незаконно зайняті приміщення.

За інформацією ЗМІ, поки ці невідомі не звільнять незаконно займані приміщення, сторонніх осіб на територію Нижньої лаври не пускатимуть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-