У Києві 33 роки тому вперше підняли прапор України

У Києві 33 роки тому вперше підняли прапор України

Укрінформ
У понеділок, 24 липня, відзначають 33-ю річницю підняття прапора України над столицею.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

"У 1990 році над українською столицею був піднятий синьо-жовтий стяг, попри факт існування Радянського Союзу та шалений супротив Комуністичної партії", - ідеться у повідомленні.

Як нагадав заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, “над Київською міською радою 33 роки тому замайорів Державний Прапор України. Попри опір комуністів та залякування розправою тоді у столиці міська влада спільно з 200 тисячами киян, які зібрались на Хрещатику, дійсно підтвердили, що Україна не зверне зі шляху незалежності”.

“Україна й досі продовжує свою боротьбу за державу та демократію. Вже 516 днів українці протистоять повномасштабному нападу Росії. Наш вільний український народ ворогу не вдасться здолати. Я вірю в те, що Україна переможе, наша армія деокупує всі населені пункти та синьо-жовтий стяг буде майоріти в кожному селі, селищі, містечку та великому місті нашої Батьківщини”, – наголосив Бондаренко.

Рішенням Київської міської ради від 2000 року встановлено День національного прапора у столиці України – місті Києві, який відзначається щорічно 24 липня. Саме цього дня у 1990 році синьо-жовтий прапор підняли над будівлею Київської міської ради.

Читайте також: «Дивиться» на Крим: у ГУР розповіли, де на Зміїному встановили найбільший прапор України

За тиждень до цієї події Верховна Рада України ухвалила Декларацію про державний суверенітет України.

Перед тим, як синьо-жовтий прапор підняли над столицею, його освятили в Софійському соборі та почесною ходою принесли до будівлі Київської міської ради. Нині прапор зберігається в Національному музеї історії України.

Як повідомляв Укрінформ, Ліга українців Канади та Ліга українок Канади запросила охочих на церемонію підняття українського прапора з нагоди 32-ої річниці незалежності України.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-