ДБР з’ясовує, яким чином до Шевченківського райсуду Києва потрапила вибухівка

ДБР з’ясовує, яким чином до Шевченківського райсуду Києва потрапила вибухівка

Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань розслідують кримінальне провадження щодо обставин вибухів у Шевченківському районному суді Києва та причин, які призвели до трагедії.

Про це повідомляє пресслужба відомства, передає Укрінформ.

“Підключені кращі слідчі для швидкого і неупередженого з’ясування всіх обставин події”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, правоохоронці з’ясовують, яким чином до суду потрапила вибухівка, хто сприяв замаху на правоохоронців, а також якість виконання конвоєм Нацгвардії та службовими особами київського СІЗО своїх функціональних обовʼязків.

У ДБР уточнили, що кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 15 (замах на кримінальне правопорушення),ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця), ч. 4 ст. 426 (бездіяльність військової влади) та ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) ККУ.

Читайте також: Вибух у суді Києва: Рада суддів ініціює перевірку розгляду справ тривалістю понад п’ять років

Як повідомлялося, 5 липня в Шевченківському райсуді Києва стався вибух, внаслідок якого одна людина загинула, ще двоє були поранені.

Підозрюваним у скоєнні вибуху є колишній боєць батальйону «Січ» Ігор Гуменюк, обвинувачений у підриві гранати біля Верховної Ради 31 серпня 2015 року. Він від 2015 року перебував у СІЗО, і того дня суд проводив чергове засідання у його справі. Гуменюк загинув під час подій у суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-