Кличко вручив талановитим дітям творчі стипендії міського голови

Кличко вручив талановитим дітям творчі стипендії міського голови

Фото
Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко вручив творчі стипендії Київського міського голови талановитим дітям – учням закладів мистецької освіти столиці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Іменну творчу стипендію лауреатам міжнародних та всеукраїнських конкурсів столична влада започаткувала в 1997 році. Вперше стипендії вручили 1 червня – у Міжнародний день захисту дітей, і це стало традицією.

“Але цьогоріч саме у День захисту дітей сталася трагедія. Під час обстрілу російськими варварами біля укриття в Деснянському районі столиці загинули люди. В тому числі одна дитина. Тому наша з вами зустріч тоді не відбулася, і ми зустрічаємось сьогодні”, - зазначив Кличко.

Читайте також: У Канаді започаткували освітню стипендію для українців

Він поінформував, що у 1997 році в столиці встановили 45 стипендій по 300 гривень. Поступово їх кількість та розмір збільшувалися. Вже майже 10 років щороку 75 дітей-киян отримують стипендії у розмірі 1000 гривень.

"Цього року на отримання стипендії були представлені 119 кандидатів від 43 мистецьких навчальних закладів міста”, - додав Кличко.

Віталій Кличко вручив талановитим дітям творчі стипендії міського голови/Фото: КМДА

Як сказав мер Києва, “відбір кандидатур стипендіатів – нелегка справа. Адже не зважаючи на війну та складні обставини, юні кияни – хореографи, вокалісти, інструменталісти, художники, змогли гідно представити Україну на численних всеукраїнських та міжнародних конкурсах. Зокрема у Польщі, Іспанії, Чорногорії, Грузії, Австрії та інших країнах”.

Як повідомляв Укрінформ, у червні Міністерство освіти і науки визначило 14 переможців XXIII Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика, яким призначено стипендії Президента України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-