У Києві під час зйомки сюжету побили журналіста Al Jazeera Arabia

У Києві під час зйомки сюжету побили журналіста Al Jazeera Arabia

Укрінформ
Локального продюсера телеканалу Al Jazeera Arabia Вадима Томашевського побили під час зйомки в Києві телесюжету про життя українців під час війни.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на повідомлення журналіста інформує в Телеграмі Національна спілка журналістів.

За словами Томашевського, увечері 8 червня знімальна група телеканалу проводила зйомку в нього вдома, а згодом, коли було оголошено повітряну тривогу, – в підземному паркінгу його будинку в Києві. Після завершення зйомки до них підбіг чоловік, який представився начальником охорони, заблокував групі шлях до ліфту і викликав голову ОСББ.

“Голова ОСББ, жінка, має до мене особисту неприязнь, оскільки я викривав корупційну діяльність у правлінні. Вочевидь, вона вирішила, що телебачення знімає сюжет про неї. Але ми пояснили, що це не так, усі показали акредитації ЗСУ, а журналіст Ананд Боріні роз’яснив тему свого сюжету”, - розповів журналіст. 

Як додав Томашевський, “...голова ОСББ, дівчина спортивна, все одно вступила зі мною в словесну суперечку, після чого різко вдарила мене в щелепу, викликавши кровотечу. Одночасно підбіг чоловік голови ОСББ, віцепрезидент потужного холдингу, який почав усіляко погрожувати мені та журналістам”.

Читайте також: Стандарти журналістики під час війни важливіші, ніж у мирний час - медіаексперти

Журналіст написав заяву в поліцію та зняв побої. Є підозра на закриту черепно-мозкову травму, проводиться дослідження.

У НСЖУ наголосили, що засуджують будь-які прояви насильства проти журналістів, особливо під час виконання ними своїх професійних обов’язків. “Сподіваємося на швидке і об’єктивне розслідування інциденту з побиттям Вадима Томашевського”, - додали у спілці.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці повідомили про підозру чоловіку за перешкоджання роботі журналістів на території Києво-Печерської лаври.

Перше фото: Al Jazeera

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-