Експрацівника Інституту раку судитимуть за розтрату держмайна на ₴10 мільйонів

Експрацівника Інституту раку судитимуть за розтрату держмайна на ₴10 мільйонів

Укрінформ
Колишнього працівника Національного інституту раку судитимуть за розтрату державного майна на 10 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього працівника Національного інституту раку за фактами розтрати майна держави в особливо великих розмірах (ч. 3, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу).

Розслідуванням установлено, що протягом 2019-2020 років співробітнику Національного інституту раку, як матеріально-відповідальній особі було ввірено майно інституту, а саме комп’ютерну техніку, балони з фреоном та лікарські засоби, які він розтратив, чим спричинив збитки державі на понад 10 млн грн.

Обставини, які стали предметом досудового розслідування, були виявлені в ході проведення інвентаризацій Національним інститутом раку та підтверджені висновками судових експертиз.

Читайте також: В Україні викрили масштабну розтрату на COVID-закупівлях - до схеми причетні росіяни

«З метою забезпечення відшкодування завданої державі шкоди за принципової позиції прокурорів Київської міської прокуратури ухвалою суду на майно обвинуваченого накладено арешт. Прокурором з метою захисту інтересів держави до обвинуваченого пред’явлено цивільний позов», - ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, у Києві посадовців одного з комунальних закладів та директора підприємства викрили в розтраті бюджетних коштів на закупівлі медичного обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-