У Києві відкрили ще одну справу про закрите бомбосховище під час повітряної тривоги

У Києві відкрили ще одну справу про закрите бомбосховище під час повітряної тривоги

Фото
Укрінформ
Поліція Києва розпочала ще одне кримінальне провадження про закрите бомбосховище у Деснянському районі під час повітряної тривоги.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

"Досудове розслідування здійснюється за фактом залишення у небезпеці, що спричинило смерть особи або інші тяжкі наслідки", - ідеться у повідомленні.

У поліції нагадали, що сьогодні вночі російські загарбники завдали чергового обстрілу по столиці. Пошкоджень зазнали будинки, нежитлові будівлі, автомобілі та лікарня. Внаслідок обстрілів загарбниками медустанови у Деснянському районі міста загинула 33-річна жінка та 34-матір з 9-річною донькою.

У рамках відкритих кримінальних проваджень правоохоронці проводять ряд невідкладних слідчих дій у лікарні та райдержадміністрації Деснянського району.

Поліцейські опитують очевидців та потерпілих, перевіряють службову документацію та проводять інші процесуальні дії задля встановлення всіх обставин, за яких загинули люди.

За фактом залишення у небезпеці, що спричинило смерть особи або інші тяжкі наслідки додатково розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі до восьми років.

Читайте також: У Києві патрульні перевірятимуть, чи відчинені укриття – Кличко

Як повідомляв Укрінформ, у Києві загинуло троє людей, які під час повітряної тривоги намагалися потрапити у закрите бомбосховище. Поліція Києва вже розпочала за цим фактом провадження щодо службової недбалості.

Крім того, усі заходи в районах столиці, які були заплановані до Дня захисту дітей 1 червня, скасовані.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-