САП просить оголосити депутата Київради Трубіцина у розшук

САП просить оголосити депутата Київради Трубіцина у розшук

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала клопотання про міжнародний розшук депутата Київради Владислава Трубіцина, обвинуваченого в одержанні 1,39 млн грн неправомірної вигоди.

Як передає Укрінформ, про це САП повідомляє у Телеграмі

“У зв’язку з неявкою обвинуваченого вдруге у судове засідання та інформацією про його відсутність в Україні прокурор САП подав клопотання до ВАКС щодо міжнародного розшуку обвинуваченого”, - ідеться у повідомленні.

Також обвинувачення вимагатиме звернення всієї застави в розмірі 10 млн 886 тис. грн в дохід держави та обрання обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, щойно його затримають.

"Мета сторони обвинувачення – забезпечити законними заходами продовження розгляду обвинувачення в суді та постановлення справедливого вироку", - заявили у САП.

У прокуратурі нагадали, що 11 жовтня 2022 року Національне антикорупційне бюро і САП скерували до суду справу за обвинуваченням голови однієї з постійних комісій Київради) Трубіцина і ще п’ятьох осіб в одержанні 1,39 млн грн неправомірної вигоди за сприяння в організації роздрібної торгівлі у столиці.

Обвинувальний акт щодо депутата та спільників розглядається в Вищому антикорупційному суді.

З моменту затримання 11 лютого 2022 року Трубіцину обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою сплати застави у розмірі 14 млн 886 тис. грн. Зважаючи на те, що за обвинуваченого внесено заставу, на нього було покладено процесуальні обов’язки, передбачені нормами Кримінального процесуального кодексу України.

Читайте також: У підозрюваної в ДТП депутатки Київради на два місяці вилучили права

Згодом ухвалою слідчого судді від 11 травня 2022 року розмір застави зменшили до 10 млн 886 тис. грн – 2 млн грн перераховано на Збройні сили України, а 2 млн грн - повернули заставодавцю. Надалі ухвалою слідчого судді від 16 червня 2022 року, який задовольнив клопотання сторони захисту, розмір застави було зменшено до 9 886 000, 1 млн повернуто заставодавцю.

16 травня 2023 року обвинувачений в порушення обов’язків не з’явився на судове засідання, адвокати не могли повідомити про місце перебування свого підзахисного.

У свою чергу слідство встановило, що обвинувачений перетнув кордон України 13 травня цього року. На сьогодні місце його перебування невідоме.

Як повідомляв Укрінформ, фракція “Слуга народу” у Київській міській раді виключила зі свого складу депутата Трубіцина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-