Київський військовий ліцей імені Богуна випустив майже 300 кадетів

Київський військовий ліцей імені Богуна випустив майже 300 кадетів

Фото
Укрінформ
У Київському військовому ліцею імені Івана Богуна відбувся випуск 299 кадетів, серед яких – 25 дівчат.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська військова адміністрація повідомила у Фейсбуку

Зазначається, що більшість випускників продовжать навчання у військових вишах, стануть офіцерами та створюватимуть нову генерацію Збройних сил України.

Випускні урочистості відкрив начальник ліцею, Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук. Зі вступним словом до кадетів звернувся керівник КМВА генерал-полковник Сергій Попко.

«Для мене велика честь бути в цих стінах. Бо це моя альма-матер. Рівно 45 років тому я, так само як і ви зараз, був випускником цього закладу. Київський військовий ліцей у всі часи свого існування був школою честі й доблесті. Ліцей пишається іменами своїх випускників Героїв України – це Андрій Кизило, Олександр Кукурба та інших. А начальник Київського військового ліцею Ігор Гордійчук – приклад незламності й мужності українського воїна. І як він каже, ліцей має відповідати сучасним викликам, випускати спеціалістів – англомовних бандерівців, козаків-характерників, майстрів спорту зі знищення ворога. Не забувайте дякувати вашим викладачам, які вкладають душу у ваше навчання і виховання», – зазначив очільник КМВА.

Читайте також: Зеленський привітав випускників системи МВС

Попко подякував кадетам за те, що під час війни вони обрали нелегкий, але почесний шлях бути військовими.

«Ви – нащадки Івана Богуна, Петра Сагайдачного і Степана Бандери. Вам творити історію Збройних сил України. Від вас залежить майбутнє нашої держави! Лише разом наближаємо мир в Україні після нашої Перемоги!», – наголосив генерал-полковник Попко.

Як повідомляв Укрінформ, у Сухопутних військах ЗСУ за минулий рік збільшилася кількість жінок-військовослужбовиць, чимало з них обіймають керівні посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-