Суд виселив недобросовісного орендаря зі столичного готелю «Феофанія»

Суд виселив недобросовісного орендаря зі столичного готелю «Феофанія»

Укрінформ
Київська міська прокуратура у судовому порядку добилася розірвання договору оренди державного майна – готельного комплексу «Феофанія» вартістю більше 182 млн грн з недобросовісним орендарем.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі

У 2021 році столична прокурора вступила у справу в інтересах держави за позовом Національної академії наук України до приватного підприємства про розірвання договору оренди приміщень готельного комплексу загальною площею понад 6,6 тис. кв. м, розташованого по вулиці Метрологічній у Києві, та виселення цього підприємства. 

«Позов Національної академії наук України мотивовано тим, що підприємство істотно порушує умови договору оренди державного майна, а саме систематично не сплачує орендну плату, неналежно утримує його та незаконно передає у суборенду», - йдеться у повідомленні.

Господарський суд Києва задовольнив позов в частині виселення підприємства з орендованого готельного комплексу, однак відмовив у задоволенні вимоги щодо розірвання договору оренди.

Читайте також: Музей народної архітектури та побуту вимагає переукласти договір оренди одного з корпусів Лаври

Не погоджуючись із вказаним судовим рішенням, Київська міська прокуратура оскаржила його до апеляційного господарського суду в частині відмови в розірванні договору оренди. 

Північний апеляційний господарський суд погодився з правовою позицією прокуратури і задовольнив апеляційну скаргу.

Рішення суду апеляційної інстанції вступило в силу з моменту його проголошення.

Як повідомляв Укрінформ, суд повернув громаді Києва об՚єкт культурної спадщини - Садибу купця Дмитрієва, яка є важливим елементом забудови Подолу XIX століття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-