У Києві рівень води в Дніпрі за добу піднявся на 10 сантимерів

У Києві рівень води в Дніпрі за добу піднявся на 10 сантимерів

Укрінформ
У столиці станом на четвер, 11 травня, рівень води у Дніпрі порівняно з попереднім днем піднявся на 10 сантиметрів.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Київська міська військова адміністрація.

“Станом на 10:00 11.05.2023 рівень води р. Дніпро у Києві біля мосту "Метро" становить 9 280 см (за Балтійською системою висот). Температура води: 13°C. Порівняно з попереднім днем рівень водопілля збільшився на 10 см", - зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

За його словами, жодних негативних наслідків цей підйом не несе.

“Теперішня висота повені на 30 см менше максимальних показників у середині квітня, тож загроз для Києва немає. Аварійних підтоплень по місту Києву не зафіксовано”, - запевнив Попко і зазначив, що рівень небезпеки гідрологічних явищ залишається І (жовтий).

Читайте також: В Україні залишаються підтопленими 493 дворогосподарства

“При цьому утримується затоплення заплави шаром близько 30 см. Залишаються підтопленими заплавні території - острови у парку "Муромець", "Гідропарк", Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків”, - уточнив Попко.

Начальник КМВА додав, що промислові об’єкти і житлові масиви - поза загрозою підтоплення. Моніторинг цьогорічного водопілля триває.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві станом на 10 травня порівняно з минулими днями рівень води у Дніпрі знизився на 30 сантиметрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-