У Києві рівень води у Дніпрі за добу впав на 11 сантиметрів

У Києві рівень води у Дніпрі за добу впав на 11 сантиметрів

Укрінформ
У столиці після семи днів підйому водопілля рівень води у Дніпрі впав на 11 сантиметрів порівняно з попередньою добою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє в Телеграмі Київська міська військова адміністрація. 

“Станом на 10:00 05.05.2023 рівень води р. Дніпро у Києві біля моста Метро становить 9 298 см (за Балтійською системою висот). Температура води: 14°C. Після останніх 7 днів підйому водопілля, коли рівень води в межах столиця сумарно зріс на 19 см, сьогодні зафіксований спад повені. В порівнянні з попереднім днем рівень води впав на 11 см!”, - зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

Він зауважив, що аварійних підтоплень у Києві не зафіксовано. Рівень небезпеки гідрологічних явищ залишається І (жовтий).

Читайте також: В Україні залишаються підтопленими 527 дворогосподарств - ДСНС

“При цьому утримується затоплення заплави шаром близько 45-50 см. Залишаються підтопленими заплавні території - острови у парку “Муромець”, “Гідропарк”, Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків”, - уточнив Попко.

Начальник КМВА додав, що промислові об’єкти і житлові масиви міста поза загрозою підтоплення. Моніторинг цьогорічного водопілля триває.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві станом на 4 травня рівень води у Дніпрі піднявся на дев'ять сантиметрів порівняно з попередньою добою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-