У Києві назвали райони, що «лідирують» за кількістю хворих на COVID-19

У Києві назвали райони, що «лідирують» за кількістю хворих на COVID-19

Укрінформ
У Дніпровському, Дарницькому та Деснянському районах столиці у період 2020-2023 роки було зареєстровано найбільше випадків захворювання людей на коронавірусну інфекцію.

Про це на брифінгу сказав головний державний санітарний лікар міста Києва Сергій Чумак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За територіальним розподілом протягом 2020-2022 років та поточного періоду 2023 року «лідерами» за кількістю зареєстрованих випадків COVID-19 є лівобережні райони столиці. Це Дарницький, Деснянський та Дніпровський райони», - сказав Чумак.

Читайте також: В Україні продовжили карантин через COVID-19 до липня

Порівняно з попереднім тижнем кількість підтверджених випадків зменшилася на майже 22%. Зниження відмічено в усіх групових та професійних групах населення. В той час, як загалом в Україні щотижневе зростання кількості підтверджених випадків становить понад 7%.

За останній тиждень у місті зареєстровано 1293 випадки COVID-19. Госпіталізували 158 людей, 12 людей померли. Одужали минулого тижня 1183 особи. Серед захворілих: 788 жінок віком від 18 до 89 років та 505 чоловіків від 18 до 101 року, а також 150 дітей. Захворіли 36 медичних працівників.

Як наголосила лікарка-інфекціоністка, завідувачка інфекційного відділення № 2 Олександрівської клінічної лікарні м. Києва Людмила Мінова, у пацієнтів, які перебувають на лікуванні у медзакладі, спостерігається певна зміна перебігу захворювання. «Переважна кількість пацієнтів - зі штамом «Омікрон», але останні декілька тижнів бачимо збільшення кількості випадків з дихальною недостатністю, збільшення кількості важких пацієнтів, які потребують госпіталізації у відділення інтенсивної терапії, збільшилася кількість випадків, які потрапляють на інвазивну вентиляцію легенів. На жаль, переважна кількість цих пацієнтів не вакцинована», - сказала вона.

Читайте також: В Україні захворюваність на COVID-19 пішла на спад - Ляшко

Мінова наголосила на тому, що найнадійнішим захистом від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби є вакцинація. Вона дозволить людині захистити своє здоров'я, а також розвантажити медичну систему, щоб у воєнний час лікарі могли більше медичної допомоги надавати захисникам, адже кількість поранених воїнів зростає. «Маємо ресурс поберегти для надання допомоги у першу чергу нашим військовим і не відволікати лікарські засоби та персонал», - наголосила лікарка.

Заступниця директора, лікарка ЦПМСД № 2 Дарницького району м. Києва Наталія Шаповал запевнила в тому, що нині у столиці є достатня кількість вакцин, аби щепити всіх охочих. «Зараз найкращий час зробити вакцинацію для тих, хто ще не зробив. Найкраща вакцина є в наявності. Центри вакцинації працювали і працюють у воєнний час. Вакцинацію проводять цілий день у закладах охорони здоров'я, виїзні мобільні бригади у торговельних центрах. Для всіх керівників підприємств є можливість запросити вакцинальну бригаду на підприємство і провести вакцинацію своїх співробітників, не залишаючи робочі місця», - додала вона.

Як повідомлялося, отримати щеплення можна у центрах первинної медико-санітарної допомоги та консультативно-діагностичних центрах. Також продовжується робота Центрів масової вакцинації у ТРЦ Gulliver, River Mall, ТРЦ «Універмаг «Україна», ТРЦ SilverBreeze. Крім того, на базі комунальних закладів охорони здоров’я функціонують мобільні бригади, які за заявками можуть виїжджати на вакцинацію організованих колективів.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-