Киян попередили, що через паводок вода у кранах може стати жовтуватою

Киян попередили, що через паводок вода у кранах може стати жовтуватою

Укрінформ
Київводоканал попереджає, що у зв'язку із паводком вода у кранах може бути жовтуватого кольору, але наразі її якість залишається в межах норми.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє приватне акціонерне товариство “Київводоканал”.

“Рівень та якість води у Дніпрі напряму впливають на технологічні процеси водопідготовки. Весняний паводок в цьому році відрізняється своєю стрімкістю і масштабністю, і Київська ГЕС почала інтенсивний скид води, що призвело до залпового погіршення якості води в річці”, - ідеться в повідомленні.

У Київводоканалі звертають увагу, що під час паводку може тимчасово зрости такий показник водопровідної води як кольоровість. “Тобто вода у цей період може мати злегка жовтуватий колір”, - пояснили в компанії.

У Київводоканалі підкреслили, що цей показник впливає на якість води лише візуально і не свідчить про її небезпечність.

Читайте також: На Житомирщині через паводок підтоплені переправи у двох громадах

Фахівці компанії щодня відбирають проби на всіх етапах водопідготовки, здійснюють контроль за фізико-хімічними та мікробіологічними показниками і гарантують, що водопровідна вода у столиці залишається безпечною. Наразі якість води залишається в межах норми.

Як повідомлялося, в Україні спостерігається сезонне підняття рівня води в межах річок Дніпро, Десна, Сейм, Прип’ять, Горинь та Західний Буг на територіях Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Київської, Рівненської, Полтавської, Черкаської та Чернігівської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-