У київському метро запрацювала дитяча локація від ЮНІСЕФ

У київському метро запрацювала дитяча локація від ЮНІСЕФ

Укрінформ
На станції київського метрополітену «Кловська» встановили дитячу локацію за підтримки ЮНІСЕФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації.

“На станції метрополітену «Кловська» за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) у рамках всеукраїнської програми «Спільно Дитячі Точки» встановлено дитячу локацію. Створений простір допоможе покращити умови перебування батьків із дітьми на станції метро під час повітряної тривоги і вдень і вночі”, - йдеться в повідомленні.

Начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський зазначив, що у перші дні повномасштабного вторгнення на станціях метрополітену перебували близько 2 тисяч дітей абсолютно різного віку.

“Разом із волонтерами, громадськими та міжнародними організаціями ми намагалися відволікти дітей від тих подій, що відбувалися і відбуваються досі в нашій державі. На жаль, небезпека досі триває, і дитячий простір, який ми презентуємо на станції «Кловська», – це місце, де батьки разом із дітьми можуть перечекати повітряну тривогу”, - сказав Брагінський.

На станції метро «Кловська» запрацювала дитяча точка «Спільно» від ЮНІСЕФ / Фото: КМДА

Зазначається, що дитяча точка укомплектована всім необхідним для розваг та розвитку дітей, дитячими книжками та ігровими наборами. Крім цього, до співпраці залучені професійні педагоги, лікарі, аніматори та психологи, які проводять майстер-класи для дітей, грають із ними в розвивальні ігри.

Читайте також: Школярі з визволеної Херсонщини отримали п'ять тисяч ноутбуків від ЮНІСЕФ

На дитячій локації щодня працюватимуть два адміністратори – із 8:00 до 20:00. Проте у разі оголошення повітряної тривоги простір функціонуватиме у цілодобовому режимі.

Як повідомлялося, з березня 2022 до березня 2023 року понад 150 точок «Спільно» у 20 областях прийняли понад 775 000 відвідувачів, із них 480 000 дітей. Дитячі точки «Спільно» надають підтримку та послуги дітям, підліткам та їхнім опікунам, у тому числі тим, які проживають на територіях, де нещодавно велися бойові дії.

Фото: Олексій Самсонов, КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-