У Києві середня зарплата за вакансіями - 13,5 тисячі

У Києві середня зарплата за вакансіями - 13,5 тисячі

Укрінформ
Середній розмір заробітної плати у вакансіях, отриманих від роботодавців Києва, минулого року становив 10-11 тис. грн. У 2023 році він підвищився та в березні вже становить 13,5 тис. грн.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповіла заступниця директора Київського міського центру зайнятості Людмила Мушинська.

При цьому, за її інформацією, частка вакансій з мінімальною заробітною платою, яка у 2021 році становила 22% від загальної кількості вакансій, на сьогодні зменшилася до 15%.

«Але є у нас пропозиції роботи з досить високим рівнем заробітної плати так, 90-110 тис. грн роботодавці готові платити інженерам-програмістам та спеціалістам в ІТ-сфері, 42 тис. грн – лікарю з медицини невідкладних станів, 35-40 тис. грн – кваліфікованим авторемонтникам та слюсарям з ремонту колісних засобів», – сказала Мушинська.

Читайте також: У найближчі 2-3 роки найбільший попит буде на спеціальності у сферах будівництва та енергетики

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на дані Державної служби статистики, за підсумками 2022 року середньомісячна заробітна плата в Україні склала 14 859 грн – на 6% більше, ніж роком раніше.

Найбільші середні заробітні плати торік були зафіксовані в галузі інформаційних технологій та фінансового сектору – 30 853 грн та 27 969 грн, відповідно. Найменшу заробітну плату отримували працівники, які надають поштові та кур’єрські послуги, – 8 598 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-