Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Він вписав свою сторінку в історії сучасної української журналістики

Він вписав свою сторінку в історії сучасної української журналістики

Блоги
Укрінформ
Пам’яті одного з колишніх очільників Укрінформу Володимира Резнікова

Третього квітня у Володимира Резнікова був день народження, а наступного дня його не стало. Нам в Укрінформі особливо гірко сприймати цю сумну звістку, бо тривалий час Володимир Петрович працював на відповідальних посадах в нашому агентстві, зокрема першим заступником генерального директора.

Він прийшов у наш колектив уже відомим, авторитетним журналістом. Його життєвий шлях почався в Лимані, тому містечку на північному заході Донецької області, яке потрапило в пекло розпаленої росією війни і кілька місяців минулого року було під окупацією агресорів. Журналістську кар’єру Володимир Резніков почав у 1975-ому, за рік до закінчення факультету журналістики Київського університету імені Тараса Шевченка. Вона була пов’язана з Українським радіо, де він пройшов шлях від репортера головної редакції інформації до президента Національної радіокомпанії України.

Про його високі професійні якості можу судити хоча б із такого випадку. В січні 1993 року на запрошення Міністерства закордонних справ Німеччини ми, кілька керівників українських засобів масової інформації, побували в цій країні, познайомилися з роботою цілого ряду редакцій газет, телебачення і радіо. У Мюнхені нас запросили на дискусію в ефірі Радіо Свобода. Незвична обстановка, особливо для представників періодичних видань. Але в нашій групі був Володимир Резніков, висококласний радіожурналіст, для якого ефір був рідною стихією, він і взяв на себе в цій дискусії головну роль.

Недовгий час Володимир Петрович працював у Секретаріаті Кабінету Міністрів України на посаді першого заступника начальника Управління зв’язків з громадськістю. Але це була для нього малоцікава, чиновницька робота. І він повернувся в журналістику, обравши нову стезю – працю в нашому агентстві. Причому на перспективному напрямі, пов’язаному з підготовкою інформації на закордон. Він очолив тоді новостворене управління з цієї проблематики, і в тому, що нині в Укрінформі діє потужна й мобільна система  поширення зарубіжної інформації, яка включає креативну діяльність представників агентства в цілому ряді провідних країн світу, є безперечна заслуга і Володимира Резнікова.

Врівноважений, спокійний, уважний до людей, непоспішний у судженнях і діях, чіткий і відповідальний у роботі – таким був і залишився Володимир Петрович Резніков у пам’яті й спогадах тих, хто його знав. Він вписав свою сторінку і в історію агентства, і національного радіомовлення, і всієї української журналістики у ті непрості часи, на тому складному трансформаційному етапі в нашій історії, коли йому випало жити, трудитися й творити.

Вічна йому пам’ять.

Михайло Сорока

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-