У Києві презентували документальні книги про окупацію Бородянки

У Києві презентували документальні книги про окупацію Бородянки

Укрінформ
У Києві презентували документальні книги волонтера з Бородянки Ольги Фещенко «Живі історії війни» та історика Валентина Мойсеєнка «Історії знищення, порятунку та виживання».

Презентація книг відбулася в Національній спілці журналістів України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В цій книзі - 35 історій простих, цивільних людей. Яких просто або вбили цинічно, або катували, брали в полон, гвалтували. І навіть якщо фактично дитина в 18 років говорить, що він звик до того, що бомблять, то це вже трагедія. І ці історії має почути весь світ", - розповіла Фещенко про свою книгу «Живі історії війни».

Вона зазначила, що книга також містить QR-коди, завдяки яким можна почути історії людей.

Авторка додала, що нині триває робота над другою такою книгою, бо вже зібрано багато історій з інших міст.

У книзі «Історії знищення, порятунку та виживання» викладена хронологія подій спротиву місцевих партизанів, знищення Бородянки, порятунку і виживання її мешканців.

"Мене вразила величезна ментальна різниця між нами і загарбниками. Не те, що вони знущалися, грабували, вбивали, гвалтували. Мене ще вразило те, як ставилося російське командування до власного рядового складу. Так як вони до нас ставилися, так само вони ставилися і до них... Вражало скотське ставлення до своїх же солдат", - сказав Мойсеєнко.

Читайте також: Ми довели, що звільнення наших областей не було випадковістю - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці березня 2022 року українські захисники звільнили Київську область від російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-