Столичні пункти обігріву переведуть у режим очікування

Столичні пункти обігріву переведуть у режим очікування

Укрінформ
Враховуючи поступове потепління пункти обігріву столиці планують перевести у режим очікування.

Про це повідомляє директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук, зазначивши, що відповідне рішення буде винесене на засідання Ради оборони міста Києва, передає Укрінформ.

«Мережу пунктів обігріву планують перевести в режим очікування, враховуючи поступове потепління. Відповідне рішення буде винесене на засідання Ради оборони міста Києва. Наразі здійснюється підготовча робота в районах і визначаються терміни, про які буде повідомлено окремо», - сказав він.

Ткачук підкреслив, що навіть у режимі очікування в разі масового відключення електроенергії або під час виникнення надзвичайних ситуацій усі 767 пунктів у тригодинний термін будуть приведені в готовність надавати необхідні послуги киянам – можливість зарядити мобільні пристрої, приготування їжі тощо.

Читайте також: До наступного опалювального сезону Україна підійде готовою – Зеленський

«На основних об’єктах критичної інфраструктури міста на сьогодні відновлено й забезпечено тепло- та електрогенерацію. З огляду на зазначене, із 482 постійних стаціонарних пунктів обігріву, які розгорнула влада Києва, ми пропонуватимемо залишити в робочому стані по 2 пункти в кожному районі, а 462 перевести в режим очікування. Час їх розгортання – 3 години», – зауважив директор Департаменту муніципальної безпеки.

Уся інформація про графік роботи та статус пунктів обігріву буде відображена на мапі.

Читайте також: Кличко: Київ вистояв складну зиму, зокрема й завдяки комунальникам

Як повідомлялося, загалом спільно з відповідальним бізнесом та Державною службою з надзвичайних ситуацій в місті Києві розгорнуто 1014 пунктів обігріву, 482 з яких зараз працюють на постійній основі, ще 247 готові до розгортання у разі необхідності. Вони оснащені генераторами та всім необхідним обладнанням, аби люди могли підзарядити гаджети, під’єднатись до інтернету, випити чаю, перечекати негоду, зігрітися тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-