Київські аудитори за два місяці запобігли незаконним витратам на понад ₴370 мільйонів

Київські аудитори за два місяці запобігли незаконним витратам на понад ₴370 мільйонів

Укрінформ
Столичні аудитори і ревізори за січень-лютий забезпечили відшкодування втрат більш як на 15 млн грн і запобігли незаконним витратам на суму понад 371 млн грн.

Про це Укрінформу повідомили в Північному офісі Держаудитслужби, працівники якого проводять контрольні заходи на підприємствах Києва та Київської області.

«За січень-лютий 2023 року столичні аудитори і ревізори забезпечили усунення втрат фінансових і матеріальних ресурсів на понад 15 млн гривень», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за результатами проведених заходів керівниками підприємств, установ, організацій та органів влади ухвалено 3 управлінські рішення. Матеріали 15 контрольних заходів передано до правоохоронних органів для відповідного реагування.

Розпочато 9 досудових розслідувань. Попереджено про неналежне виконання бюджетного законодавства на 1 об’єкті. Органами держфінконтролю ініційовано позов до суду.

Читайте також: Бездіяльність керівництва ДП «Сервіс» спричинила понад ₴184 мільйонів збитків — Держаудит

«Завдяки аудитам досягнуто економічного ефекту на загальну суму понад 10 млн гривень. Проведеними моніторингами попереджено витрати коштів за процедурами закупівель, здійсненими з порушеннями законодавства, на загальну суму понад 371 млн гривень, з яких скасовано торгів за 5 процедурами загальною очікуваною вартістю майже 279 млн гривень та забезпечено розірвання 7 договорів на загальну суму понад 92 млн гривень», – розповів начальник Північного офісу Держаудитслужби Олександр Карабанов.

За недотримання законодавства трьох посадових осіб уже притягнуто до дисциплінарної відповідальності, ще трьох – до адміністративної. Порушникам-«рекордсменам» загрожують штрафи від тисячі до тисячі п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000-25 500 грн), підсумували у Північному офісі Держаудитслужби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-