Переправляли ухилянтів за кордон: у Києві затримали експрацівника військомату і його сина

Переправляли ухилянтів за кордон: у Києві затримали експрацівника військомату і його сина

Фото
Укрінформ
У Києві правоохоронці викрили експрацівника військомату, який разом з сином організував схему незаконного переправлення призовників через кордон.

Як передає Укрінформ, по це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури затримані двоє осіб за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України). Такоє їм повідомили про підозру.

За даними слідства, житель столиці та його батько, уродженець Ростовської області рф, який є колишнім працівником військового комісаріату, у змові з іншими особами організували механізм переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон.

За грошову винагороду вони обіцяли виготовити підроблені документи, які дозволяють такий виїзд в умовах воєнного стану.

Пропонувалось оформлення довідок військово-лікарської комісії, відповідно до яких «замовники» визнавалися непридатними до військової служби за станом здоров’я з подальшим їх виключенням з військового обліку.

Вартість виготовлення необхідних документів становила 6-7 тис доларів США залежно від стану здоров’я та наявності попередніх медичних документів у військовозобов’язаних осіб.

Фальсифікацію медичних документів з історіями захворювань та діагнозів здійснювали залучені до протиправної схеми працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також лікарі.

У ході контролю за вчиненням злочину після отримання грошових коштів організаторів схеми затримали.

Читайте також: СБУ викрила три схеми ухилення від призову

Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Досудове розслідування триває. Встановлюються інші особи, задіяні у злочинній схемі.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві правоохоронці викрили медиків, які шляхом підроблення документів організували схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України.

Фото: Київська міська прокуратура, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-