Київ збільшив витрати на ремонт житла та критичної інфраструктури

Київ збільшив витрати на ремонт житла та критичної інфраструктури

Укрінформ
У 2023 році бюджет Києва збільшився на утримання житлово-комунального господарства та ремонт житлового сектору.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Бюджет Києва на 2023 рік особливо не відрізняється від попередніх років. Єдине – що зараз менше коштів виділяється на проєкти розвитку. Можливо, збільшились витрати на житлово-комунальне господарство, тому що потрібно ремонтувати те, що зруйновано, розбомблено. Це стосується й електрики, і води, і теплопостачання. Також збільшена стаття видатків на ремонт житлового сектору. Це те, що потрібно ремонтувати після авіаударів, після обстрілів міста», - сказав Поворозник.

Він зазначив, що основа цьогорічного бюджету – це освіта, медицина, житлово-комунальне господарство, транспорт. За його словами, це всі статті видатків, які найбільше фінансувалися й у мирний час.

«Зараз особливо нічого не змінилось – вчителям потрібно платити зарплати, школи потрібно утримувати в належному стані», - зауважив перший заступник голови КМДА

Крім того, Поворозник повідомив, що 11 багатоквартирних і приватних будинків у Києві вже відновили минулого року. За його словами, ще над декількома ведуться роботи, які будуть завершені у першому півріччі цього року.

Читайте також: Для відновлення житла й критичної інфраструктури є понад ₴150 мільярдів - Шмигаль

«Зараз вирішується питання з будинком на вулиці Жилянській, де постраждало 14 чи 18 квартир. Будинок, за попереднім оглядом, не підлягає відновленню. Всі решта – будинки, які були розбиті, вони всі відновлюються, усі повертаються до звичного функціонування», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок російської агресії пошкоджень або руйнувань зазнали понад 27 тисяч об'єктів інфраструктури Київської області.

Фото Руслана Канюки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-