У Києві хочуть перейменувати ще 27 вулиць

У Києві хочуть перейменувати ще 27 вулиць

Укрінформ
Київська міська рада збирає пропозиції щодо перейменування ще 27 вулиць, провулків, проспектів тощо, назви яких пов’язані з росією та її сателітами.

Про це повідомляється на сайті Київської міської державної адміністрації, передає Укрінформ.

«Цьогоріч спільно з киянами продовжуємо процес дерусифікації та деколонізації міських об’єктів. Київська топоніміка має назавжди позбутися назв, які пов’язані з росією та її тоталітарним режимом. У нашому місті необхідно перейменувати всі вулиці, провулки, проспекти, площі, парки, сквери та комунальні установи, назви яких пов’язані з країною-агресором, яка веде повномасштабну війну на території України. Це рішення сприятиме зменшенню пропагандистського викривлення історії, а також увіковіченню українських героїв, відомих діячів та знакових подій», – зазначив заступник міського голови – секретар Київради Володимир Бондаренко.

Він додав, що схвалений рішенням Київської міської ради перелік міських об’єктів, назви яких пов’язані з росією та її сателітами, та які підлягають перейменуванню, було розширено на підставі рекомендацій експертної комісії.

Читайте також: Київ - лідер серед українських міст за кількістю перейменованих об'єктів, які пов'язані з росією

До складу експертної комісії залучено спеціалістів Українського інституту національної пам’яті, Інституту історії України, Інституту української археології та джерелознавства імені М. С. Грушевського, Інституту українознавства імені І. Крип’якевича, Інституту мовознавства імені О. О. Потебні, Інституту української мови, Інституту літератури імені Т. Г. Шевченка.

Київрада опублікувала повний перелік міських обʼєктів, які планується перейменувати.

Зразок оформлення обґрунтування щодо нових назв розміщений за посиланням.

Пропозиції щодо перейменування приймають до 7 лютого поточного року на електронну адресу:name@kmr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-