Суд у справі храму-МАФ біля Десятинної церкви відбудеться 8 лютого

Суд у справі храму-МАФ біля Десятинної церкви відбудеться 8 лютого

Укрінформ
Господарський суд Києва закрив підготовче засідання у справі щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою біля Десятинної церкви і призначив судове засідання на 8 лютого.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Господарський суд м. Києва у складі судді Баранова …, розглянувши матеріали господарської справи за позовом Національного Музею історії України проти Релігійної громади УПЦ Десятинний Храм Різдва Пресвятої Богородиці … про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та скасування запису права власності на нерухоме майно… ухвалив закрити підготовче провадження у справі № 910/9385/20. Судове засідання призначити на 8 лютого, на 10 годину 30 хвилин», - сказав суддя Дмитро Баранов.

Позивача на засіданні підтримали треті особи, зокрема, представники виконавчого органу Київської міської ради та Міністерства культури та інформаційної політики. Відповідача на засіданні представляв адвокат Дмитро Дорофеєв, ще один фахівець не з’явився, оскільки був залучений до справи в іншому суді.

Під час розгляду справи суд відхилив три клопотання зі сторони відповідача про перенесення засідання. Зокрема, однією з вимог стало проведення повторної земельно-технічної експертизи ділянки, де розташований храм-МАФ. За словами відповідача, за першої експертизи, яку доручили музею, не було присутнє керівництва релігійної громади.

Суд не задовольнив це клопотання, оскільки сторона релігійної громади не спростовує у заяві жодне з рішень експертів, а констатує відсутність керівництва, якому заздалегідь повідомили й про час, і про експерта.

«Право сторін бути присутніми не є обов'язком. Підставами для повторної експертизи є конкретні зауваження по висновку експерта. У клопотанні жодна теза експертів не піддається сумнівам», - підкреслили зі сторони позивача.

Читайте також: Храм-МАФ біля Десятинної церкви має бути демонтований - Ткаченко

Повідомлялося, що дозвіл на спорудження каплиці біля Десятинної церкви надав громаді УПЦ МП у 2004 році очільник НМІУ Сергій Чайковський. У 2012 році громада отримала право власності на будівлю, водночас земля залишилася у володінні музею. У 2021 році музей подав позов з вимогою знести храм на його території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-