У КМВА пояснили, для чого у столиці превентивно відключили світло

У КМВА пояснили, для чого у столиці превентивно відключили світло

Укрінформ
У столиці запроваджені екстрені відключення електроенергії, це вимушений крок, який дозволить уникнути значних пошкоджень у разі влучання в об'єкти інфраструктури.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону сказав речник Київської міської військової адміністрації Михайло Шаманов, передає Укрінформ.

"Завдяки ефективній роботі протиповітряних сил в Києві недопущені ураження об'єктів інфраструктури і, на жаль, в столиці запроваджені відучора екстрені відключення світла у зв'язку з ракетною загрозою. Це вимушений, превентивний крок, маємо ставитися до цього з розумінням. Це дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури у разі, якщо ворожі ракети досягнуть цілі", - сказав Шаманов.

Читайте також: Київщина поступово повертається до стабілізаційних відключень – ОВА

Він нагадав, що 14 січня внаслідок російської ракетної атаки на столицю уламками ракети в Дарницькому районі пошкоджено дві автівки, потерпілих немає. У Голосіївському районі уламки ракети потрапили в нежитлову будівлю і спричинили пожежу на площі 25 кв м.

Шаманов закликав киян при відновленні електропостачання не вмикати одразу всі електроприлади і зауважив, що при перевищенні рівня споживання в столиці можуть бути аварійні відключення, окрім екстрених.

Фото: ДТЕК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-