Понад 100 тисяч киян віддали голоси за перейменування семи об’єктів, назви яких пов’язані з рф

Понад 100 тисяч киян віддали голоси за перейменування семи об’єктів, назви яких пов’язані з рф

Укрінформ
Кияни віддали понад 100 тисяч голосів за перейменування семи міських об’єктів, назви яких пов’язані з рф та її сателітами.

Про це повідомив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, передає Укрінформ.

За його словами, Київ продовжує позбавлятися від залишків російської колоніальної культури.

«У столиці вже перейменовано понад 200 вулиць, провулків, проспектів, бульварів та площ. І врешті-решт, ми перейшли до перейменування станцій столичного метрополітену. Ці всі перейменування покликані не просто позбавити від російської колоніальної культури, а фактично наразі, коли з’явиться площа Українських Героїв замість площі Льва Товстого і відповідної станції метро, а також замість вулиці Льва Товстого з’явиться вулиця Скоропадського, ми будемо мати дві вісі на центральній мапі Києва. Перша вісь почнеться від Європейської площі, пройде через Майдан Незалежності, Бессарабську площу, і завершиться площею Українських Героїв. А друга – від вулиці Володимирської, пройде через бульвар Тараса Шевченка, вулицю Скоропадського, Симона Петлюри та завершиться центральним залізничним вокзалом. У результаті ми з вами будемо йти вулицями, назви яких мають імена тих людей, які точно боролись за Україну і відстоювали права та свободи нашого народу», – наголосив Бондаренко.

Читайте також: Історик пропонує перейменувати Маріїнський парк і відновити церкву на місці пам'ятника Ватутіну

Він додав, що кияни шляхом електронного голосування підтримали перейменування станції метро «Дружби народів» на честь історичної назви місцевості – «Звіринецька» та надання проєктній станції метрополітену «Проспект Правди» назви «Варшавська», перейменування бульвару Перова на Воскресенський, а проспекту Визволителів – на проспект Георгія Нарбута.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-