На 17 станціях кільцевої електрички можна оплатити проїзд транспортною та банківською картками

На 17 станціях кільцевої електрички можна оплатити проїзд транспортною та банківською картками

Укрінформ
На 17 станціях Київської кільцевої електрички можна оплатити проїзд транспортною та банківською картками, на зупинках встановлені валідатори з функцією безконтактної оплати.

Як передає Укрінформ, про це заявив керівник цифрової трансформації Києва і заступник голови Київської міської адміністрації Петро Оленич, повідомляє КМДА.

Міська влада столиці спільно з Укрзалізницею запустила в тестовому режимі оплату проїзду в Київській кільцевій електричці за допомогою транспортної картки, банківської картки та гаджетів з функцією NFC.

На зупинках “Протасів Яр”, “Київ-Деміївський”, “Лівий Берег”, “Лівобережна”, “Київ-Дніпровський”, “Русанівка”, “Троєщина”, “Троєщина-2”, “Почайна”, “Зеніт”, “Рубежівський”, “Святошин”, “Борщагівка”, “Київ-Волинський”, “Караваєві дачі”, “Сирець” та “Вишгородська” тепер встановлені валідатори з функцією безконтактної оплати.

Щоб скористатися транспортною картою, потрібно заздалегідь поповнити електронний “гаманець” через термінали на станціях або в застосунку “Київ Цифровий”. Вартість проїзду в Київській кільцевій електричці відрізняється від ціни проїзду в іншому громадському транспорті столиці, що варто враховувати при плануванні поїздок.

Щоб розрахуватися за проїзд достатньо прикласти транспортну, чи банківську картку або гаджет із функцією безконтактної оплати до турнікета чи валідатора на станції міської електрички, дочекатись зеленого сигналу і списання коштів.

Користуючись транспортною картою, також можливо сплатити проїзд за друзів. Щоб сплатити за проїзд ще раз, достатньо повторно прикласти транспортну картку до валідатора — кошти будуть списані одразу.

Для перевірки оплати необхідно прикласти транспортну карту до електронного пристрою, що поступово з’являться в усіх касирів найближчими тижнями.

Читайте також: Київ отримав три пасажирські автобуси від фінського міста Тампере

Як повідомляв Укрінформ, 2 січня у Києві на всіх станціях метрополітену відновили роботу турнікетів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-