КМДА підготувала брошуру з новими назвами перейменованих вулиць

КМДА підготувала брошуру з новими назвами перейменованих вулиць

Укрінформ
Департамент суспільних комунікацій КМДА підготував єдину брошуру, де зібрано всі перейменовані об’єкти вуличної мережі протягом 2014-2022 років.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація, передає Укрінформ.

«Видали загальний збірник, де знайомимо киян із новою назвою їхньої вулиці та постаттю, на честь якої вона найменована. Тобто наша мета – не просто позбавити від ідеологічних кліше та міфів російської імперської спадщини, ми хочемо, аби кияни більше знали про тих, на честь кого перейменували їхню вулицю», – зазначив директор Департаменту Роман Лелюк.

Зазначається, що за час з 2014 року нові назви отримали 436 вулиць, провулків, проспектів, бульварів та площ. Практично половина з них – 202 об’єкти – перейменовано у 2022 році, після початку повномасштабного вторгнення в рамках процесу дерусифікації за окремою процедурою.

Для зручності користувачів перейменовані вулиці згруповані відповідно до районів столиці. Брошура доступна онлайн (http://surl.li/eexhn), окрім того збірник можна буде знайти у Vcentrі HUB, ЦНАПах, районних державних адміністраціях тощо.

Також Лелюк нагадав, що в разі перейменування вулиці документи змінювати не потрібно, адже нова назва не є зміною місця проживання.

Читайте також: Вулицю Холмогорську перейменували на честь Володимира Самійленка

«Перейменування не створює жодних побутових проблем. Перереєстрація може відбуватися під час заміни паспорта, вклеювання нових фотографій, зміни прізвища тощо. Тобто тоді, коли в людини виникає потреба. Тривалість процедури перереєстрації не обмежена в терміні», – роз’яснив директор Департаменту суспільних комунікацій.

Також лишаються чинними документи, які засвідчують право власності на нерухомість: свідоцтво про право власності, свідоцтво про право на спадщину, договір купівлі-продажу, дарування тощо. Разом із тим, якщо юридична особа зареєстрована на вулиці, яка змінила назву, необхідно вносити зміни в установчі документи, скоригувати відомості про фізичну особу-підприємця, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-