Швейцарський художник підсвітив історичні будівлі Києва напередодні Різдва

Швейцарський художник підсвітив історичні будівлі Києва напередодні Різдва

Фоторепортаж
Укрінформ
У Києві стартував мистецький світловий тур відомого швейцарського художника Геррі Хофштеттера "Різдвяне світло для надії", під час якого він підсвічуватиме відомі будівлі та пам’ятники міста.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Хофштеттер приїхав в Україну з невеликою командою з чотирьох осіб і власним електрогенератором, щоб здійснити світло-мистецький світловий тур на три різдвяні вечори 23, 24 і 25 грудня в Києві та околицях. Ілюмінації відбуватимуться щовечора з 16:00 до 22:00.

Так, у перший день він підсвітив Андріївську церкву, Національний музей історії України, дзвіницю Михайлівського Золотоверхого монастиря, будівлю Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка та дзвіницю Софійського собору.

Проєкції митця - на різдвяну та українську тематику.

Швейцарський художник підсвічує будівлі в Києві до Різдва / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Зображення вибраних проєкцій створюються відразу під час освітлення на місці у вигляді NFT та розміщуються на платформі Opensea NFT під керівництвом Хофштеттера, а виручені від продажу робіт кошти підуть на наступну акцію митця для підтримки України.

Читайте також: Художник Нікіта Тітов та волонтери видали календар для збору коштів на ЗСУ

Проєкт реалізується за підтримки посольства Швейцарії в Україні, Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства внутрішніх справ України та Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-