Данія надіслала Києву генератори, які встановлять на столичні котельні

Данія надіслала Києву генератори, які встановлять на столичні котельні

Фото
Укрінформ
Київ отримав дев`ять потужних генераторів від данських партнерів, вісім із них встановлять в котельнях, щоб забезпечити теплопостачання в оселі киян під час відключень електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це заявив київський міський голова Віталій Кличко, повідомляє КМДА.

Кличко привітав працівників енергетичної сфери столиці та всіх причетних до цієї складної та надзвичайно важливої роботи з їхнім професійним святом. Окрім того, очільник столиці вручив відзнаки київського міського голови 35 фахівцям комунального підприємства “Київтеплоенерго”. Також під час цієї події Київ отримав дев`ять потужних генераторів від данського міста Оденсе, яке є побратимом української столиці.

Читайте також: Перехід бізнесу на генератори може спричинити збільшення інфляції – Мінекономіки

“Сьогодні енергетики Києва та країни працюють в екстремальних умовах – коли об’єкти критичної інфраструктури є ціллю ворога. Коли в режимі 24/7 необхідно відновлювати мережі й обладнання, понівечені агресором. І сьогодні наші енергетики відзначають своє професійне свято. Я хочу привітати їх та подякувати за сумлінну і таку важливу працю, – заявив очільник столиці.

За його словами, так зійшлося, що саме в цей день Київ прийняв чергову партію гуманітарної допомоги від партнерів – данців. Дев`ять потужних генераторів прибули із Оденсе – міста побратима Києва. Кличко висловив подяку муніципалітету та жителям Оденсе за підтримку і важливу допомогу. Окрім того, очільник столиці висловив подяку Посольству Королівства Данія, представникам “Оденсе Сіті Ротарі клаб” та “Ротарі Клуб Київ”, завдяки яким, ця допомога вже надійшла до Києва.

Кличко повідомив, що один з генераторів встановлять у Київському геріатричному пансіонаті, де допомогу отримують самотні люди пенсійного віку та кияни з інвалідністю. Інші вісім генераторів фахівці “Київтеплоенерго” встановлять в котельнях, щоб забезпечити теплопостачання в оселі киян під час відключень електроенергії.

Київ отримав 9 потужних генераторів від данських партнерів / Фото: kyivcity.gov.ua

Міський голова столиці підкреслив, що Київ не припиняє оснащувати інфраструктурні об’єкти та пункти обігріву столиці альтернативними джерелами електроенергії, обладнанням для обігріву. Адже в умовах війни місту вкрай важливо оперативно та ефективно реагувати на виклики та надзвичайні ситуації.

Виконувач обов’язків посла Королівства Данія в Україні Кароліне Ліхтенберг запевнила, що нещодавно сформований новий уряд Данії продовжуватиме підтримувати Україну. І зазначила, що Данія надає допомогу не тільки на рівні уряду, а й на рівні міст, муніципалітетів і громадянського суспільства.

“Цього року я святкуватиму Різдво тут, у Києві. І з нетерпінням цього чекаю. Коли мої друзі та рідні з Данії запитують, чи холодно мені та чи в безпеці я, запевняю, що їм нема за що хвилюватися. Я показую їм фото прекрасної столиці України і розповідаю, що всі люди тут і місцева влада Києва роблять фантастичну роботу, щоб столиця продовжувала жити і працювати, навіть у таких надзвичайних умовах. Це буде найбільш знакове Різдво у моєму житті”, – заявила Ліхтенберг.

Загалом від початку війни Київ залучив та отримав від європейських партнерів 32 пожежних автомобілі, майже 40 швидких, а також 55 міських автобусів.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні Київ отримав від уряду США 130 генераторів та спецтехніку для котелень та станцій теплопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-