Кличко: Третина киян - з теплом і водою, світло є в 40% осель

Кличко: Третина киян - з теплом і водою, світло є в 40% осель

Укрінформ
Третина мешканців столиці мають тепло- та водопостачання, міські служби працюють над тим, щоб до ранку повернути всім киянам тепло та воду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба КМДА з посиланням на Київського міського голову Віталія Кличка.

«По кількох об’єктах критичної інфраструктури столиці були сьогодні ураження. Так, є дефіцит постачання електроенергії. Є пошкодження електромереж. Третина киян наразі – з водою та теплом. 40 відсотків – із енергопостачанням, хоча відключення енергії є. Міські служби працюють, щоб до ранку повернути тепло і воду всім мешканцям столиці. Енергетики працюють, аби стабілізувати систему енергопостачання», – сказав Кличко.

Читайте також: У разі проблем зі зв'язком киян сповіщатимуть про повітряну тривогу за допомогою гучномовців

Він нагадав, що у зв’язку із пошкодженням енергетичної системи та аварійними відключеннями електроенергії поїзди метрополітену сьогодні до кінця дня не курсуватимуть. Підземні станції метро працюють як укриття.

Також Кличко додав, що про зміни в роботі громадського транспорту влада міста оперативно повідомлятиме. З графіком можна ознайомитися на офіційних ресурсах влади столиці.

«Приватним перевізникам Києва надали доручення збільшити випуск автобусів на маршрути в режимі маршрутного таксі. Особлива увага приділена маршрутам, що дублюють електротранспорт: метрополітен, тролейбус, трамвай», – наголосив Кличко.

Читайте також: Вхід на станції метро у Києві для укриття буде тільки через вхідну групу дверей

Як повідомлялося, у п’ятницю, 16 грудня, росія здійснила новий масований обстріл України Згідно з даними головнокомандувача ЗСУ, із районів Каспійського та Чорного морів ворог випустив по об’єктах критичної інфраструктури України 76 ракет, з них 72 крилаті (Х-101, "Калібр", Х-22) та чотири керовані авіаційні ракети (Х-59/Х-31П). Сили протиповітряної оборони України збили 60 ворожих ракет. Через пошкодження енергооб'єктів вводяться екстрені аварійні відключення електроенергії по всій країні.

Мер Києва підтвердив вибухи у Деснянському, Дніпровському та Голосіївському районах столиці.

Фото: kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-