У Києві приберуть погруддя Пушкіна та меморіальну дошку Ванді Василевській

У Києві приберуть погруддя Пушкіна та меморіальну дошку Ванді Василевській

Укрінформ
Робоча група з вивчення питань усунення пам’ятних об’єктів, пов’язаних з історією та культурою росії та СРСР, із публічного простору міста Києва ухвалила негайно прибрати погруддя російського поета Олександра Пушкіна та меморіальну дошку радянській письменниці Ванді Василевській із публічного простору столиці.

Про це повідомив голова робочої групи, заступник голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів, передає Укрінформ із посиланням на Київську міську державну адміністрацію.

«...Погруддя Пушкіна та меморіальну дошку Ванді Василевській приберемо з вулиць нашого міста. Ще один об’єкт, щодо якого сьогодні велося активне обговорення, – пам’ятник Пушкіну на проспекті Перемоги, 40. Він, нагадаю, є пам’яткою національного значення, так само як пам’ятник Щорсу, тож ми чекаємо відповідних висновків та дозволу від МКІП. Лише тоді матимемо розуміння, коли і в який спосіб зможемо його перенести в інше місце", - сказав Прокопів.

За його словами, завдяки небайдужим громадянам, історикам, експертам вже остаточно затверджений перелік із 296 об’єктів, які мають бути усунені з публічного простору. Йдеться про 95 пам’ятників та 201 пам’ятну дошку або елемент оздоблення.

Створено експертну групу із представників профільних інститутів, що нададуть офіційні висновки щодо всіх об’єктів, що є у переліку.

Наступна зустріч робочої групи з вивчення питань усунення пам’ятних об’єктів, пов’язаних з історією та культурою росії та СРСР, з публічного простору міста Києва відбудеться вже найближчим часом.

Читайте також: У Дніпрі демонтують пам'ятники Пушкіну, Ломоносову та Горькому

Як повідомлялося, депутати Київради 8 грудня ухвалили рішення про перейменування 32 вулиць у столиці.

Фото: kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-