Самовільне будівництво стане легалізованим: Кличко закликає доопрацювати законопроєкт №5655

Самовільне будівництво стане легалізованим: Кличко закликає доопрацювати законопроєкт №5655

Укрінформ
Міський голова Києва Віталій Кличко закликав народних депутатів доопрацювати законопроєкт №5655 про зміну системи містобудування.

Про це він написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

На думку Кличка, цей законопроєкт «повністю нівелює контроль міст за будівництвом і створює умови для монопольного централізованого допуску будівельників на ринок».

«А тим хто зайде, буде дозволено створити приватний орган контролю містобудівної діяльності без жодного впливу держави чи місцевого самоврядування! Таким чином, самовільне будівництво стає повністю легалізованим, порушуючи права як власників земельних ділянок, так і мешканців громад», - заявив Кличко.

За його словами, Асоціація міст України, міські голови неодноразово наголошували і закликають депутатів допрацювати законопроєкт №5655, обговорити його з громадськістю, з професійними середовищами, місцевим самоврядуванням.

Читайте також: МКІП про захист культурної спадщини: треба внести зауваження до законопроєкту №5655

Згідно з пояснювальною запискою до законопроєкту № 5655, метою і завданнями документа є «забезпечення реалізації реформи державного регулювання у сфері містобудівної діяльності шляхом зниження корупційних ризиків при наданні адміністративних послуг, забезпечення державної реєстрації у сфері містобудівної діяльності державними реєстраторами, публічності надання таких послуг, побудова прозорої та ефективної системи містобудівного контролю і державного містобудівного нагляду, застосування принципу альтернативності вибору органу з містобудівного контролю, посилення контролю за самочинним будівництвом виконавчими органами сільських, селищних, міських рад, удосконалення норм про відповідальність у сфері містобудування».

Законопроєктом пропонується внесення змін до шести кодексів України та до двадцяти одного Закону України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-