Незаконна приватизація майна: заступнику голови Федерації профспілок оголосили підозру

Незаконна приватизація майна: заступнику голови Федерації профспілок оголосили підозру

Фото
Укрінформ
Співробітники СБУ викрили схему незаконної приватизації держмайна на 25 млрд грн. До організації оборудки причетні заступник голови Федерації профспілок України і четверо колишніх високопосадовців Головного управління комунальної власності КМДА.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба СБУ.

“Кіберфахівці СБУ задокументували масштабну схему привласнення державних установ санаторно-курортної сфери України. У результаті системної оперативно-слідчої роботи встановлено, що до організації оборудки причетний заступник голови Федерації профспілок України і четверо колишніх високопосадовців Головного управління комунальної власності КМДА”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, вони займались незаконним «виведенням» з держвласності соціальних закладів для їх подальшого продажу і отримання тіньових прибутків. Серед привласненої нерухомості: українські санаторії, реабілітаційні центри і навчально-спортивні установи.

Завдяки реагуванню СБУ вже 230 незаконно приватизованих установ передано до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

За інформацією пресслужби, загальна вартість повернутого державі майна становить 25 млрд грн.

Також в СБУ пояснили, що «схема» полягала у тому, що посадовці з КМДА виписували документи, які передавали Федерації профспілок право власності на державні об‘єкти. Потім ці об‘єкти продавали за ринковою вартістю через підконтрольні фірми.

Наразі топчиновнику профспілок повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 124 млн грн.

Чотирьох посадовців з КМДА підозрюють за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) ККУ.

Читайте також: СБУ оголосила підозру ректору Почаївської семінарії УПЦ МП

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні Служба безпеки України викрила корупційний механізм розтрати бюджетних коштів керівництвом одного з державних підприємств, яке входить до структури Укроборонпрому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-