Відвідуваність столичних торговельних центрів знизилась на третину

Відвідуваність столичних торговельних центрів знизилась на третину

Дослідження
Укрінформ
У листопаді 2022 року зафіксовано скорочення на 32,2% відвідуваності торговельних центрів Києва – з 506 до 343 осіб на тисячу квадратних метрів проти показників минулого року.

По це повідомляє Українська рада торгових центрів (УРТЦ), передає Укрінформ.

«На тлі існуючої ситуації відвідуваність столичних торговельних центрів у листопаді цього року склала 343 особи на 1000 кв.м. Для порівняння — в цей же час минулого року цей показник складав 506 осіб на 1000 кв. м. Тобто відвідуваність торговельних об’єктів за рік знизилася на 32,2%», - йдеться в повідомленні.

В УРТЦ зазначають, що наразі спостерігається зміна структури товарообігу рітейлерів – скорочення витрат на одяг, портативну електроніку, периферійну техніку, меблі, товарів для дому на тлі збільшення витрат на продукти харчування.

Крім того, в УРТЦ наголошують на тому, що вакантність торговельних центрів Києва на кінець листопада 2022 року складає в середньому 18,8%. Найбільший рівень вільних приміщень зафіксований у великоформатних об’єктів регіонального (26,0%) та окружного форматів (17,9%).

Читайте також: Київ готує додатково 100 пунктів обігріву на випадок надзвичайної ситуації

Високий рівень вакантності в ТЦ дослідники пов’язують із зупиненням роботи на час воєнного стану міжнародних операторів.

Як повідомлялося, станом на 1 листопада в Україні відновили роботу 88% торговельних центрів, на півночі та заході уже працюють всі ТЦ, а найбільше непрацюючих залишаються на сході країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-