У Києві вода відповідає нормам - міська рада

У Києві вода відповідає нормам - міська рада

Укрінформ
У Києві вода відповідає нормам, однак після тривалої відсутності фахівці радять спустити її.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

“У столиці здійснюються усі необхідні заходи для очищення води, що подається у водопровід. Однак, враховуючи її тривалу відсутність та стан мереж, фахівці все ж радять звертати увагу на прозорість та запах води й повідомляти диспетчерську “Київводоканалу” про будь-які відхилення”, - ідеться в повідомленні.

Головне управління Держпродспоживслужби в Києві надало рекомендації щодо використання питної води централізованого водопостачання після тривалого відключення.

Зокрема, після тривалої відсутності водопостачання бажано провести спуск води.

Також для перевірки слід набрати порцію води у прозорий посуд та візуально оцінити її забарвленість, наявність сторонніх домішок і запаху.

У разі наявності виражених ознак забруднення питної води – незвичного кольору, присутності домішок, стороннього запаху не вживати її. Також про це варто повідомити надавача послуг із водопостачання Приватне акціонерне товариство “АК “Київводоканал” або звернутися до Контактного центру Києва за номером: 15-51.

Читайте також: У Харкові повністю відновили водопостачання

Фахівці також рекомендують використовувати засоби для фільтрування води відповідно до інструкції виробника. Також варто частіше проводити огляд фільтруючих елементів у фільтрах питної води, які слід вчасно замінювати у разі необхідності.

Окрім того, Держпродспоживслужба радить мінімізувати вживання сирої води. Використовувати кип’ятіння як додатковий захід знезараження питної води.

Як повідомляв Укрінформ, 24 листопада в усіх районах Києва відновили водопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-