У Києві представили меморіал «Носії пам’яті. Загиблі журналісти — 2022»

У Києві представили меморіал «Носії пам’яті. Загиблі журналісти — 2022»

Фото
Укрінформ
В Україні на знак шани працівникам медіа, які загинули на війні з росією, створено меморіал “Носії пам’яті. Загиблі журналісти — 2022”.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Меморіал, створений у цифровому форматі, презентували у Києві 23 листопада. У ньому представлено історії 21 працівника медіа. Матеріали мають художньо-публіцистичний характер, висвітлений в жанрі некролога з елементами портретного опису. Усі дані взято з відкритих джерел.

У Києві представили меморіал "Носії пам’яті. Загиблі журналісти — 2022" / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

На заході був присутній постійний заступник посла Федеративної Республіки Німеччина Бертрам фон Молькте.

“Правда під час війни може бути лише тоді, коли є вільна і відповідальна преса. Журналісти на війні їдуть до таких місць, куди ми, дипломати, не можемо, а інколи і не хочемо потрапити. Вони є нашими очима та вухами. Завдяки роботі українських журналістів правда про війну долітає і до віддалених куточків Німеччини. Для мене сьогодні дуже важливо бути тут разом з вами, щоб згадати про цих людей, їхні здобутки та їхню працю. Про їхню жагу розповісти, що було насправді, і про їхню мужність зробити це”, - сказав дипломат.

На стендах — розповіді про журналістів, що стали жертвами збройного наступу рф, обстрілу, фізичного знущання. У візуальну концепцію покладено гаджет. Тож глядач немов передивляється носій пам’яті загиблого журналіста.

Читайте також: Журналісти підготували пропозиції щодо роботи ЗМІ на передовій та деокупованих територіях

Проєкт втілила Академія української преси (АУП) за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за свободу, МЗС ФРН та Civil Society Cooperation у партнерстві з Національною спілкою журналістів України.

Також на заході говорили про професію журналіста на війні, ризики та безпеку. Пам’ять загиблих колег вшанували хвилиною мовчання.

Раніше в НСЖУ повідомляли, що внаслідок збройної агресії рф проти України загинуло щонайменше 43 українських медійники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-