У Києві вбивцю відомого лікаря засудили до довічного ув'язнення

У Києві вбивцю відомого лікаря засудили до довічного ув'язнення

Укрінформ
У Києві громадянину Киргизької Республіки суд призначив покарання у вигляді довічного позбавлення волі за виконання замовного вбивства місцевого лікаря в лютому 2020 року, спільник кілера відбуде за ґратами 15 років.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє в Телеграмі.

"За підтримання публічного обвинувачення Київською міською прокуратурою оголошено обвинувальний вирок двом особам за фактом вчинення замовного вбивства, яке сталося 2 лютого 2020 року на вул. Саксаганського в м. Києві", — ідеться в повідомленні.

Прокурор у суді довів, що наприкінці 2019 року виконавець злочину — громадянин Киргизької Республіки, 1982 року народження, отримав замовлення на вчинення вбивства відомого столичного лікаря.

Прибувши у грудні 2019 року до України авіарейсом із Турецької Республiки, зловмисник розпочав підготовку до злочину. Для цього він залучив свого знайомого, який проживав у Києві, маючи громадянство росії та Киргизької Республіки.

Доведено, що впродовж майже двох місяців обвинувачені збирали інформацію про потерпілого: маршрути його руху, розпорядок дня, звички та коло спілкування. Також вони придбали знаряддя вбивства — перероблений самозарядний пістолет, виготовлений на базі конструкції Макарова з пристроєм для поглинання звуку пострілу.

Для стеження за своєю жертвою зловмисники використовували орендовані на третіх осіб автомобілі, а для спілкування між собою — сім-карти різних мобільних операторів.

Увечері 2 лютого 2020 року виконавець підстеріг потерпілого поблизу місця його проживання та здійснив у нього чотири прицільні постріли. Від отриманих поранень чоловік загинув на місці.

Здійснивши вбивство, кілер та його спільник, який у цей час спостерігав за обстановкою, втекли.

Виконавця злочину затримали через два тижні в Одесі під час спроби виїхати за межі України. Одночасно в Києві правоохоронці затримали спільника убивці. В обох затриманих були вилучені підроблені документи.

"На підставі наданих прокурором беззаперечних доказів та враховуючи його жорстку та принципову позицію щодо покарання, суд присяжних засудив виконавця вбивства до довічного позбавлення волі, а його спільника — до 15 років позбавлення волі", — зазначили в прокуратурі.

До набрання вироком законної сили суд залишив обвинувачених під вартою.

Матеріали стосовно замовника вбивства виділені в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування в якому триває.

Читайте також: У Білій Церкві затримали члена міжнародної групи кілерів

Як повідомлялося, 2 лютого в центрі Києва на вулиці Саксаганського був застрелений 42-річний чоловік. Ним виявився керівник клініки пластичної хірургії DMK Ukraine, пластичний хірург Андрій Сотник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-