Київ прийняли до Міжнародної асоціації мерів франкомовних міст - Кличко

Київ прийняли до Міжнародної асоціації мерів франкомовних міст - Кличко

Укрінформ
На саміті Франкофонії українську столицю прийняли до Міжнародної асоціації мерів франкомовних міст.

Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко, передає Укрінформ фз посиланням на пресслужбу КМДА.

«Сьогодні на саміті Франкофонії його учасники одноголосно підтримали та включили Київ до Міжнародної асоціації мерів франкомовних міст (AIMF). Уже отримав вітання від мера Парижу пані Анн Ідальго. Саме вона, під час візиту до Києва у квітні цього року, запропонувала Києву подати заявку на членство в Асоціації», – повідомив Кличко.

Зазначається, що AIMF – це платформа мерів, офіційних осіб столиць і великих міст із 48 країн, де жителі вивчають, спілкуються та поширюють французьку мову.

Асоціація надає керівникам місцевих влад простір для діалогу та обміну найкращими практиками розвитку міст і сприяє зміцненню зв’язків, отриманню досвіду та розвитку солідарності між її членами.

Водночас, беручи участь у великих міжнародних конференціях і встановлюючи відносини з агенціями з розвитку та багатосторонніми донорами, AIMF надає своїм членам можливість впроваджувати кращий передовий досвід в утвердженні демократії, поваги до гендерної рівності, стабільного розвитку міст. А також – реалізувати корисні для міських громад спільні проєкти.

У КМДА нагадують, що наприкінці березня цього року мерія Парижа одностайно проголосувала за надання почесного громадянства столиці України. Чим Париж підтвердив підтримку та дружбу зі столицею України, яка виборює свою свободу і незалежність у боротьбі з російським агресором.

Читайте також: У Києві дорожня служба готова розпочати превентивну обробку вулиць

Як повідомляв Укрінформ, Київ отримав нагороду World Smart City Award Special Recognition за міський застосунок "Київ Цифровий".

Фото: Офіційний портал Києва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-