Кличко перевірив готовність столичних медзакладів до роботи за відсутності електрики та води

Кличко перевірив готовність столичних медзакладів до роботи за відсутності електрики та води

Фото
Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко перевірив, як підготовлені заклади критичної інфраструктури, зокрема столичні лікарні до роботи в умовах надзвичайної ситуації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Віталій Кличко перевірив, як підготовлені столичні медзаклади до роботи в умовах надзвичайної ситуації / Фото: КМДА

“Сьогодні ми перевіряємо готовність столичних медзакладів до роботи у випадку надзвичайної ситуації. Зокрема відвідали міський Центр нефрології та діалізу, що поряд з міською лікарнею № 3. Зважаючи на те, що хворі з гострою нирковою недостатністю потребують безперервної допомоги в режимі 24/7, в умовах небезпеки ракетних обстрілів, відключень електрики та водопостачання тут зробили все, щоб забезпечити пацієнтів життєво необхідним лікуванням. Фактично, сьогодні лікарня може працювати в автономному режимі”, – заявив Кличко.

У Центрі нефрології та діалізу завершують ремонтні роботи у цивільному укритті. Облаштували головний вхід та запасний вихід із укриття та санітарні приміщення. Також у будівлі встановили нову систему вентиляції, оновили систему водопостачання, каналізацію та облаштували резервну систему водопостачання. Окрім цього, замінили електросистему, підключили wi-fi; встановили дизель-генератор та опалювальну піч.

Читайте також: Зимові канікули в школах Києва триватимуть місяць - Кличко

У зв’язку з необхідністю безперебійного забезпечення водою під час процедури діалізу заклад за власні кошти завершує будівництво комплексу резервного водопостачання від незалежного джерела (власної свердловини). Глибина свердловини – близько 90 метрів.

Для забезпечення постійного електроживлення встановили дизель-генератор, що може безперервно працювати понад вісім годин. До генератора під’єднанні, зокрема реанімація, діалізні апарати.

Для забезпечення альтернативного теплопостачання Київської міської клінічної лікарні №3, Київського міського центру нефрології та діалізу, Київської міської дитячої клінічної лікарні № 2 та Центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 Дніпровського району на території лікарні №3 встановили та ввели в експлуатацію модульну котельню. Її змонтували без залучення коштів місцевого бюджету – за рахунок інвесторів. Модульна котельня може працювати автономно 10 діб. При підключенні модульної котельні економія коштів місцевого бюджету по чотирьох лікувальних закладах складе за рік щонайменше 5 млн грн.

За кошти міського бюджету здійснили капітальний ремонт теплопунктів. Це, за потреби, дозволяє користуватися теплоносієм, який може надходити як централізовано від Київтеплоенерго, так і від модульної котельні.

Читайте також: Партнери розглядають можливість надання енергосектору України додаткової допомоги

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров`я відпрацьовує зі Світовим банком питання можливого постачання додатково 1100 генераторів. Від початку війни до медзакладів вже надійшло 570 генераторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-