У Києві дорожники перебувають на посиленому чергуванні через погіршення погоди

У Києві дорожники перебувають на посиленому чергуванні через погіршення погоди

Укрінформ
У столиці дорожники перебувають на посиленому чергуванні й готові будь-якої миті виїхати на вулиці ліквідовувати наслідки погіршення погодних умов.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба КМДА.

Зокрема, до роботи підготовлено 525 одиниць основної і додаткової техніки комунальної корпорації “Київавтодор”, яка готова боротися з ожеледицею і прибирати наслідки опадів.

При цьому зазначається, що у Києві в найближчі два дні очікується похолодання, сніг та ожеледиця. Для уникнення травматизму у КМДА закликають киян бути обережними, пересуваючись містом, і рекомендують дотримуватися порад під час ожеледиці.

Читайте також: Дощ, мокрий сніг та ожеледиця: українців попереджають про погіршення погоди

Зокрема водіям потрібно дотримуватися швидкісного режиму, дистанції та відмовитися від ризикованих маневрувань, які за несприятливих погодних умов можуть призвести до створення аварійних ситуацій; при наближенні до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижувати швидкість до мінімуму; не забувати увімкнути габаритні вогні чи протитуманні ліхтарі; в умовах погіршення погодних умов із інтенсивним випадінням снігу та ожеледицею на дорогах не використовувати автотранспорт із літніми шинами.

Пішоходам радять ходити не поспішаючи, не тримати руки в кишенях – це збільшує можливість не тільки падіння, а й важких травм, особливо переломів та струсів мозку. Слід бути уважними на тротуарі – автомобіль може занести або водій може вчасно не загальмувати.

Читайте також: У Карпатах - сніг, температура повітря знизилася до -1°С

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 16 листопада дощ з мокрим снігом пройде в західних та північних областях, температура вночі 0-5° тепла, на сході країни 1-4° морозу; вдень 3-8° тепла.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-