Киян закликають не користуватися ліфтами у періоди відключень електрики

Киян закликають не користуватися ліфтами у періоди відключень електрики

Укрінформ
Жителів Києва для їхньої безпеки та комфорту закликають не користуватися ліфтами у періоди стабілізаційних відключень електроенергії у будинках.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

“У Департаменті муніципальної безпеки зазначають, що через аварійні та стабілізаційні відключення електропостачання у Києві збільшилась кількість викликів на деблокування дверей ліфтової кабіни”, - ідеться в повідомленні.

В КМДА рекомендують планувати свій час так, щоб перестати користуватися ліфтами за 30-40 хвилин до початку відключення. Це пов'язано із можливими відхиленнями від графіків стабілізаційних відключень електроенергії.

Також жителям столиці, які “застрягли” у ліфті, варто дотримуватися порад рятувальників.

Зокрема, людині, яка залишилася у ліфті через вимкнення світла, варто заспокоїтися і не слід панікувати.

Також не варто натискати на всі кнопки поспіль, не стрибати в ліфті і не намагатися відчинити двері кабіни самостійно.

Людині, яка опинилася в ліфті, потрібно скористатися кнопкою виклику диспетчера чи номером телефону аварійно-ліфтової служби та повідомити про проблему та своє місце перебування.

В КМДА зазначили, що зазвичай у ліфтових кабінах або ж у під’їзді є оголошення із номером телефону гарячої лінії компанії, яка обслуговує ліфт. Телефонний номер такої служби варто сфотографувати або записати заздалегідь.

Читайте також: Кличко: У Києві зранку без світла - 450 тисяч осель

“Якщо такої інформації немає, зверніться до керуючої компанії, ОСББ чи ЖЕКу, що обслуговує ваш будинок, з проханням, щоб розмістили контактні телефони аварійно-ліфтової служби, за якими громадяни можуть сповістити її про зупинку ліфтової кабіни”, - пояснили в КМДА.

Якщо диспетчер чи аварійно-ліфтова служба не відповідають або не мають можливості приїхати, потрібно зателефонувати до служби “101”. Інформація надійде оперативним черговим аварійно-рятувальних бригад вашого району та міста загалом. Після чого на допомогу приїдуть рятувальники, не задіяні в ліквідації інших надзвичайних ситуацій.

Якщо ж при собі немає телефону або відсутній мобільний зв’язок, потрібно кликати на допомогу жителів будинку та попросити, щоб вони викликали відповідну службу.

Якщо в очікуванні аварійної служби стало жарко, потрібно розстебнути або зняти верхній одяг. За наявності води, її слід пити помірно. Якщо стан не покращився, то слід покласти речі на підлогу і присісти, витягнувши ноги.

Після приїзду аварійної бригади чітко виконувати всі її інструкції.

В КМДА додали, що із графіками відключень можна ознайомитися на сайті ДТЕК.

Читайте також: Воєнна зима: прати – вночі, на смартфоні вимкнути GPS і Bluetooth

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок масованого удару російських військ уранці 31 жовтня частина Києва опинилася без світла та води.

Пообіді в столиці відновили електропостачання 27 бюветів, ще частина перебувають на стадії підключення до генераторів.

Через знеструмлення на низці тролейбусних і трамвайних маршрутів в Києві було організоване автобусне сполучення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-