Хабар за оренду концертної зали: у Києві затримали керівників консерваторії

Хабар за оренду концертної зали: у Києві затримали керівників консерваторії

Фото
Укрінформ
За одержання хабаря у 160 тисяч гривень за оренду концертної зали затримано посадовців Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба Київської міської прокуратури повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито проректора і директора оперної студії Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Згідно з матеріалами слідства, посадовці, використовуючи службове становище та діючи у змові, налагодили схему вимагання коштів за оренду приміщень, що належать академії та перебувають у державній власності, без укладання будь-яких договорів та угод.

Читайте також: У Києві затримали шахрая: обіцяв фірмі за $500 тисяч «уникнути» санкцій РНБО

Так, за один день оренди концертної зали для зйомок рекламного ролику посадовці вимагали від винаймача 160 тисяч гривень, що еквівалентно 4 тисячам доларів США.

Передача коштів відбувалася у два етапи. Під час одержання другого траншу у сумі 2 тисячі доларів в одному з підвальних приміщень академії посадовців затримали.

У ході обшуків у фігурантів вилучили ще 32 тисячі доларів і 5 тисяч євро.

Читайте також: Службовець СБУ «погорів» на хабарі у $30 тисяч

Затриманим повідомили про підозру. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів. Встановлюються інші можливі факти їхньої протиправної діяльності.

Як повідомляв Укрінформ, працівника Головного управління СБУ у Києві та області затримали під час одержання хабаря від підприємця за повернення техніки, вилученої під час кримінального провадження.

Фото: Київська прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-